CORB LUND – COVER YOUR TRACKS (EP)

Liefhebbers van de betere countrymuziek zullen de Canadese singer-songwriter Corb Lund uit Alberta misschien wel kennen van één van zijn vorige negen albums waarvan “Things That Can’t Be Undone” uit 2015 de laatste release is geweest. Drie van die eerdere platen slaagden er trouwens in om in Canada de begeerde verkoopstatus ‘goud’ te behalen: “Five Dollar Bill” uit 2002, “Hair In My Eyes Like A Highland Steer” uit 2005 en “Horse Soldier! Horse Soldier” uit 2007.

Corb Lund groeide echter nog op in de ranch van zijn ouders tussen de koeien en stieren en rodeo rijden was één van zijn hobby’s in de jeugdjaren. Maar zijn liefde voor het schrijven en zingen van countryliedjes was groter en dus koos hij resoluut voor een muziekcarrière die omstreeks 1995 begon met de release van een eerste plaat “Modern Pain”. Hij heeft in het vorige decennium ook opgetreden als frontman bij de ‘Corb Lund Band’, een countryband die wat later hun naam veranderde in ‘Corb Lund And The Hurtin’ Albertans’ met bandleden Kurt Ciesla op basgitaar, Brady Valgardson op drums en Grant Siemens op elektrische gitaar, baritongitaar en lap steel. Zij vormen ook nu nog steeds zijn permanente begeleidingsgroep.

Laten we dan maar even wat nader ingaan op de meest recente plaat die door Corb Lund werd uitgebracht. Dat album heet “Cover Your Tracks” en bevat acht coverversies van liedjes die hem altijd al zijn bijgebleven. Het cd-infoblad vertoont trouwens de voet- of pootafdrukken van allerlei dieren en wordt zo ook een leerijk document. Welke liedjes hier gecoverd worden zullen we nu even toelichten. Het begint met de Nancy Sinatra-klassieker “These Boots Are Made For Walkin’”, waarna Corb Lund samen met singer-songwriter Hayes Carll een eigen versie brengt van Dr. Hook’s hit “The Cover Of The Rolling Stone” (zie live versie op de tweede video).

Dan volgt zijn interpretatie van het uit 1959 stammende liedje “They’re Hanging Me Tonight” van Marty Robbins en van de song “Outlaw Man”, een nummer van David Blue uit zijn album “Nice Baby And The Angel” uit 1973. Drie jaartjes later bracht de hardrockformatie ‘AC/DC’ op hun album “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” de song “Ride On” en ook dat nummer wordt hier door Corb Lund onder handen genomen in de vorm van een duet met de 85-jarige Canadese singer-songwriter Ian Tyson (zie eerste video).

De drie resterende nummers op deze cover-cd zijn wellicht nog wat meer bekend bij de muziekfans. Het gaat over “Seven Spanish Angels”, het duet dat Ray Charles en Willie Nelson in 1984 op single hebben uitgebracht. Dan volgt het van Billy Joel gekende liedje “It’s Still Rock And Roll To Me” uit diens “Glass Houses”-album van 1980 en als albumafsluiter brengt Corb Lund zijn versie van de door Bob Dylan in 1967 voor ‘The Band’ geschreven klassieker “I Shall Be Released”. In afwachting van een nieuw studioalbum van Corb Lund met eigen nummers is deze acht covers tellende plaat een zeer aangenaam tussendoortje dat misschien wel voor leuke meezingmomenten kan zorgen als u deze songs op een feestje bij u thuis zal afspelen. ‘Fun guaranteed’!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records
distr.: PIAS

video